در حال بارگذاری...
در حال بارگذاری...
تلویزیون هوشمند
ما نسل ریموتکنترل هستیم و کمتر پیش میآید وسیله دیجیتالی که نشود از راه دور کنترل کرد را دوست داشته باشیم. این را جمع کنید با علاقهای که به بهترین و کارآمدترین وسایل و اپلیکیشنها داریم تا یک کلمه کلیدی درخشان در ذهنتان روشن شود.
در این مقاله سعی میکنیم معایب و مزایای بهترین و معروفترین برنامههای ریموتکنترل قابلاستفاده روی دستگاههای اندروید و IOS را برای شما شرح بدهیم.
همین چند سال پیش را به یاد بیاورید که در اتاق پذیرایی و روی مبل یا میزها چه تعداد کنترل از راه دور رنگارنگ وجود داشت، یکی برای تلویزیون، یکی برای رسیور، یکی برای پخشکننده صوتی و تصویری و...
بعدها کمکم پای ریموتکنترلهایی که به همه اینها میتوانست فرمان بدهد به خانهها باز شد اما این دستگاهها هم یک مشکل اساسی داشتند، زیادی بزرگ و زشت بودند و حتی بیشتر از کیبورد کامپیوتر دکمه داشتند.
نه، این هم نمیتوانست راهحل مشکل تجمیع ریموتکنترلها باشد و احتیاج به یک فناوری و راهکار جدید و دیجیتال بود. اینجا بود که اپهای یونیورسال ریموتکنترل طراحی و توسعه داده شدند و دیگر همه میتوانند با استفاده از گوشیهای هوشمندشان و نصب یکی از این اپها همه دستگاههای دیجیتال و فرمانپذیر خانه را تحت کنترل داشته باشند.
بسیاری از این اپها با استفاده از فناوری اینفرارد Infrared یا همان مادونقرمز به تلویزیونها و رسیورها و دیگر وسایل خانه وصل میشوند اما باتوجهبه اینکه طراحی و ساخت گوشیها به سمت حذف درگاههای غیرضروری پیش میرود، گوشیهای جدید کمتر به این ویژگی مجهز هستند و راه جایگزین آن استفاده از مودم بهعنوان رابط بین اپ موبایل و دستگاه موردنظر است.
اگر علاقهمند به کنترل دستگاههای الکترونیکی مختلف خانه با موبایل یا دیگر گجتهای هوشمندتان هستید با ما همراه شوید تا ببینیم چه برنامه ریموتکنترلی برای دستگاههای موجود در خانه شما بهتر از دیگر موارد است.
همچنین توصیه میکنیم مقاله پرکاربردترین اپلیکیشنهای اندروید باکس را هم مطالعه کنید.
بگذارید یک نکته را همین ابتدا شفافسازی کنیم، شما نمیتوانید برنامهای پیدا کنید که همه دستگاههای خانهتان را کنترل کند و به آنها فرمان بدهد. شما حتی نمیتوانید اپ و برنامهای را پیدا کنید که همه مدلهای تلویزیون موجود در بازار را پشتیبانی کند و به همین خاطر پیداکردن اپی که با بیشترین تعداد دستگاههای خانه سینک شود و به آنها فرمان بدهد کمی زمان بر است مگر اینکه همه دستگاههای خانه را از یک برند و یک شرکت بخرید!
پس انتخاب بهترین اپلیکیشن ریموتکنترل چیزی نیست که با یک دستور کلی و برای همه جوابگو باشد، شما باید باتوجهبه شرایط و وسایلی که در خانه دارید تصمیم بگیرید چه برنامهای برای شما بهتر است.
مورد دیگر بستگی به گوشی موبایل و گجت شما دارد. یادتان باشد که بسیاری از این اپها با فناوری اینفرارد کار میکنند و اگر تازگی یک گوشی هایاند خریدهاید، احتمال اینکه گوشیتان به این فناوری قدیمی مجهز باشد کم است.
در بالای لیست ما اپلیکیشنی وجود دارد که در حال حاضر از حدود یک میلیون دستگاه با برندهای مختلف پشتیبانی میکند و میتواند به آنها فرمان بدهد!
وقتی این اعداد و ارقام به میان میآید باید منتظر طیف وسیعی از وسایل از دوربینهای DSLR شرکتهای سونی و کانن گرفته تا دستگاههای تهویه هوا از شرکتهایی مانند شیائومی یا جی پلاس باشید، تلویزیون و ستاپ باکس و رسیور که دیگر جای خود!
استفاده از انی موت راحت است و طراحی کاربرپسندی دارد و پوستههای مختلفی برای کارکردن با آن وجود دارد که بسته به علاقه و ذوقتان میتوانید یکی از آنها را فعال کنید.
انی موت دکمههایی اختصاصی برای ارتباط سریع با سرویسهایی مانند نتفلیکس یا هولو دارد که خوب هر دوی آنها در ایران تحریم و فیلتر است و چندان به کار ما نمیآید اما برای کنترل از راه دور تلویزیون یک گزینه عالی است.
انی موت با فناوری اینفرارد کار میکند و باید گوشیتان از آن پشتیبانی کند. آخرین آپدیت این نرمافزار در اوایل سال 2018 بوده و به همین دلیل است که هنوز راهکاری برای مسیرهای جایگزین مانند اتصال به مودم در آن وجود ندارد.
گوگل چند محصول مختلف و رسمی برای کنترل از راه دور تلویزیون و دستگاههای مختلف دیگر دارد. اندروید تیوی همانطور که از اسمش مشخص است میتواند به هر تلویزیونی که مجهز به اندروید است وصل شود و فرمانهای مختلف را به آن بدهد.
تفاوتی ندارد این نسخه از اندروید، نسخه اصلی خود گوگل باشد یا نسخههای شخصی شده شرکتهای مختلف مانند سامسونگ و ال جی. در مورد ستاپ باکسها هم همین قضیه صدق میکند، فرقی نمیکند چه شرکتی و چه برندی از اندروید باکس را داشته باشید، اندروید تیوی ریموتکنترل به هر دستگاهی که از نسخهای از اندروید استفاده میکند وصل میشود.
معمولن توصیه میشود برای استریم بهتر محتوا روی تلویزیون و ستاپ باکسها از اترنت (اتصال کابلی) استفاده شود و در این صورت نمیتوان از ویژگی اتصال به مودم اندروید تیوی ریموتکنترل و دستگاه موردنظر استفاده کرد. در چنین مواقعی میتوانید با بلوتوث به آن دستگاه متصل شوید.
اندروید تیوی ریموتکنترل هر دو ویژگی دی پد D-pad و تاچپد را در اختیار کاربرانش قرار میدهد که برای ارتباط بهتر با صفحه بزرگ تلویزیون و گشتن میان منوهای مختلف ضروری است.
همچنین اگر تلویزیون یا ستاپ باکستان از جستجوی صوتی پشتیبانی کند میتوانید با فرمانهای صوتی به جستجوی محتوا در آن بپردازید.
تقریبن هر تلویزیون شناخته شدهای در دنیا را قادر هستید با این اپ کنترل کنید، از سامسونگ و توشیبا و ال جی و سونی و پاناسونیک بگیرید تا هر برند و مدل دیگری که میشناسید.
این برنامه رایگان است و بهراحتی روی گوشیهای مختلف نصب میشود و کارکردن با آن هم بسیار ساده و آسان است. از ویژگیهای کاربردی این اپ میتوانیم به جستجوی صوتی، پاور کنترل و ناوبری لمسی آن اشاره کنیم.
شیائومی بهصورت پیشفرض روی گوشیهای خودش این اپ را نصبکرده و شما را از زحمت جستجو برای پیداکردن بهترین اپلیکیشن ریموتکنترل خلاص کرده است.
با استفاده از می ریموتکنترل میتوانید بیشتر وسایل الکترونیک و دیجیتال موجود در خانه را کنترل کنید. تلویزیون، اندروید باکس، تهویه هوا، لامپهای هوشمند، پروژکتورهای خانگی و... از می ریموتکنترل دستور میگیرند و بهراحتی با آن سینک میشوند.
می ریموتکنترل فقط مختص تلویزیونهای شیائومی نیست و میتوانید با آن تقریبن به هر برند تلویزیونی وصل شوید، سامسونگ و سونی و پاناسونیک و شارپ و... برای می ریموتکنترل فرقی ندارد.
آمازون هم مانند گوگل برای دستگاههای خودش یک ریموتکنترل دارد که به ایجاد یک خانه هوشمند کمک میکند. بهجز خانه هوشمند باید به کنترل تلویزیونهای آمازون هم اشاره کنیم.
یک ابزار ورود متن مفید در این اپلیکیشن وجود دارد که شما را از تایپکردن آدرس اینترنتی و جستجوی محتوا خلاص میکند. تمام ویژگیهای معمول دیگر یک اپلیکیشن ریموتکنترل هم روی محصول آمازون وجود دارد.
البته بهخاطر اینکه آمازون این اپ را برای دستگاههای خودش طراحی کرده و قابل اتصال به بسیاری از دستگاهها نیست، شاید انتخاب چندان خوبی برای ما بهحساب نیاید اما باز هم باید به کیفیت و راحتی استفاده از آن اشاره میکردیم.
روکو یکی از مشهورترین تولید ستاپ باکس در جهان است که محصولاتش در خانههای بسیاری از افراد وجود دارد. علاوه بر ریموتکنترل فیزیکی که روکو همراه با محصولاتش ارائه میدهد، یک راهحل دیجیتالی و آسان را هم در اختیار کاربرانش قرار میدهد، اپ ریموتکنترل.
با استفاده از این اپ میتوانید بهصورت مستقیم محتوا را از روی گوشی اجرا کنید و روی تلویزیون مشاهده کنید، جستجوی صوتی کنید و صدای تلویزیون را هم از طریق هدفونی که به گوشی متصل است بشنوید.
لین ریموت یکی از مشهورترین و محبوبترین ریموتکنترلهای همهکاره است که اعتماد هر کاربری را بهراحتی جلب میکند. تنها مشکل لین ریموت این است که پشتیبانی از نسخه IOS آن قطع شده و دیگر در اپاستور در دسترس نیست اما همچنان برای گجتهای اندرویدی قابلاستفاده است.
نکته جذاب درباره لین ریموت، چندکاره بودن آن است که با آن میتوانید به دستگاههای مختلف وصل شوید. اندروید باکسها، دستگاههای تهویه، پخشکنندههای صوتی و تصویری، تلویزیونها و بقیه وسایل هوشمند خانه بهراحتی به لین ریموت وصل میشوند و فرمانهای مختلف را اجرا میکنند.