در حال بارگذاری...
در حال بارگذاری...
اندروید باکس
اندروید باکس با تیوی باکس یا مووی باکس تفاوت دارد هرچند که در نهایت کار و خدماتی که ارائه میکنند شبیه به هم و تقریبن یکسان است. اگر قصد خرید و اضافهکردن یکی از این دستگاهها به خانهتان را دارید و هنوز نمیدانید کدامشان بهتر از دیگری است و امکانات بیشتری در اختیارتان میگذارد، این مقاله را از دست ندهید
اندروید باکس، تیوی باکس، اندروید تیوی و دهها اصطلاح رنگووارنگ دیگر وجود دارد که ممکن است هر روز به گوش شما برسد و اگر در استفاده از تلویزیون هوشمند و اندروید تیوی تازهکار باشید، ممکن است گیجتان کند و تفاوت بین آنها را نفهمید.
این مقاله برای کسانی که تفاوت بین اندروید تیوی و اندروید باکس و مووی باکس را نمیدانند بسیار کارآمد است و بعد از خواندن آن دیگر علامت سؤال و تعجبی از شنیدن اسامی مختلف دنیای اسمارت تیویها در ذهن شما شکل نخواهد گرفت.
بعضی از آنها برای استفاده و پخش محتوا روی تلویزیون بهینه شدهاند و بعضی از آنها، خیر. بعضی از آنها به سختافزارهای قوی و بهروز مجهز هستند و بعضی از آنها هنوز هم با سختافزارهای قدیمی تولید میشوند. بعضی از آنها به ارائه محتوا همراه با اندروید باکس میپردازند و بعضی دیگر فقط دستگاهی برای اتصال تلویزیون به فضای آنلاین هستند.
اندروید تیوی یک محصول رسمی است که گوگل برای اولینبار آن را در سال 2014 رونمایی کرد و از آن موقع تاکنون شرکتهای بسیاری با ساخت اندروید باکس و استفاده از سیستمعامل گوگل، به معرفی دستگاههای مختلفشان پرداختهاند.
همین که شرکتی مثل گوگل سراغ ساخت و تولید محصولی برود، نشان از اهمیت و کاربردی بودن آن است. حالا سالهاست که اندروید تیوی هم تبدیل به سیستمعاملی مهم در دنیای گجتهای هوشمند شده است.
اندروید تیوی برای نصب و اجرا روی تلویزیونهای هوشمند ساخته شد اما منحصر به آن باقی نماند و بهزودی دستگاههای مختلفی برای اجرای آن ساخته شد.
شرکتهای بزرگ خیلی زود متوجه شدند که بسیاری از خانوادهها علاقهای به تعویض تلویزیونهای خودشان ندارند و ترجیح میدهند با همانها سر کنند اما درعینحال میخواهند که تلویزیونهای قدیمیشان قابلیتهای یک تلویزیون هوشمند را هم داشته باشد. اینجا نقطهای بود که اندروید تیویها راهشان را به دستگاههای اندروید باکس باز کردند و این نیاز بازار را برآورده کردند.
بد نیست بدانید که اندروید تیویها آنقدر خوب و کارآمد بودند که کمکم راهشان را به هوشمندسازی دیگر دستگاهها هم باز کردند و الان شما میتوانید دستگاههای پخش صوتی (soundbar) هم که اندروید تیوی روی آنها نصب شده است را پیدا کنید. به نظرتان مسیر بعدی اندروید تیوی به کدام سمت است؟
گوگل اندروید تیوی را به طور خاص برای استفاده در تلویزیونهای هوشمند طراحی و ریلیز کرد و مانند نسخه اصلی اندروید، متن آن را باز گذاشت تا هر شرکتی بنا بر علایق و نیازهایِ دستگاههای خودش آن را تغییر بدهد و بهینه کند.
امروزه صدها نسخه مختلف از اندروید تیوی روی تلویزیون و اندروید باکسها نصب شده است اما دستگاههایی که علامت رسمی Android TV را دارند با گواهیِ خودِ شرکت گوگل تولید میشوند و این گوگل است که کارایی و توان آنها را تأیید میکند.
اندروید تیوی رسمی که توسط گوگل تأیید شده است ویژگیهایی دارد که بهاحتمال زیاد در دیگر نسخهها به آن دسترسی ندارید. هوم اسکرین اندروید تیوی Android TV home screen، دستیار گوگل Google Assistant و قابلیت تصویر در تصویر picture-in-picture (PiP) تعدادی از این ویژگیهاست.
ممکن است شما در دستگاهتان که از اندروید تیوی استفاده میکند تعدادی از این قابلیتها را نداشته باشید اما نگران نباشید، اگر اندروید باکس خوبی خریده باشید حتمن قابلیتهای مفید و پرکاربرد دیگری را در دسترس خواهید داشت.
نسخه غیررسمی اندروید درواقع همان سیستمعاملی است که گوگل برای استفاده روی گوشیها و تبلتها طراحی کرده است که مختص صفحههای لمسی است اما با تغییر رابط کاربری، میتوان از آن در اندروید باکسها هم استفاده کرد.
هرکدام از دستگاههایی که از نسخههای رسمی یا غیررسمی اندروید تیوی استفاده میکنند مزایا و معایب مختلفی دارند. نسخههای رسمی معمولن تجربه کاربری بهتری به شما ارائه میکنند اما سفارشیسازی و اپهای کمتری دارند. در سوی دیگر نسخههای غیررسمی وجود دارد که انعطافپذیری و سفارشیسازی بسیار بیشتری دارند اما ممکن است تجربه کاربری آنها کمی سخت و دشوار باشد.
گوگل با تبلیغات فراوان و سروصدای زیاد در سال 2020 تصمیم به معرفی گوگل تیوی Google TV گرفت، دومین پلتفرم تلویزیون هوشمندی که بعد از اندروید تیوی آن را طراحی و معرفی کرده بود.
سیستم اندروید تیوی روی تعداد زیادی از تلویزیونها وجود دارد و بخشی از بهترین نمونههای تلویزیونهای هوشمند با آن کار میکنند اما گوگل برنامههای متفاوتی برای گوگل تیوی داشت.
وقتی گوگل در سال 2014 اندروید تیوی را معرفی کرد چیزی شبیه انقلاب در حوزه فناوری سرگرمیهای خانگی بود.
اندروید تیوی بهسرعت توسط شرکتهایی مانند شارپ و سونی بهعنوان یک نرمافزار عالی و کارا مورد قبول قرار گرفت و در اسمارت تیویهای آنها جای خودش را پیدا کرد. معرفی این محصول تبدیل به کاتالیزوری شد که شرکتهای مختلف بهسرعت شروع به طراحی و ساخت تیوی باکسهای مختلف کنند.
نکته کلیدی و جذاب درباره اندروید تیوی، رابط صفحه اصلی آن بود که با استفاده از سرویسهای مختلف مانند نتفلیکس و آمازون پرایم و یوتیوب و ... کاربران را به دیدن محتواهای ویدئویی جذاب و پربازدید تشویق میکرد، قابلیتی که در گوگل تیوی گسترش یافت و بیشتر در مرکز توجه قرار گرفت.
گوگل تیوی بهجای اینکه یک نرمافزار کاملن جدید باشد درواقع سیستمعاملی است که روی اندروید تیوی اجرا میشود.
گوگل تیوی رابط کاربری تازهای دارد که با ظاهر و احساس متفاوتش باعث میشود کاربران تجربه کاربری جذابتری را تجربه کنند. رابط جدید گوگل تیوی علاوه بر ظاهر جدید تمرکز بسیار بیشتری بر روی محتوای شخصیسازیشده هر کاربر دارد و باتوجهبه دیتایی که گوگل در اختیار آن قرار میدهد و با استفاده از هوش مصنوعی، پیشنهادهای بسیار بهتر و مرتبطتری را به کاربرانش میدهد.
درضمن گوگل تیوی یک تب اختصاصی برای پخش زنده شبکههای مختلف هم دارد.
بهجز این موارد گوگل تیوی و اندروید تیوی مجموعه گستردهای از برنامههای و بازیهای مختلف را به تلویزیونهای هوشمند میآورند، از فرمانهای صوتی دستیار گوگل پشتیبانی میکنند و بازیهای ویدئویی را از طریق سرویس ابری گوگل به کاربرانشان ارائه میدهند.
تفاوت اصلی این دو محصول در نحوه پیداکردن و پیشنهاد دادن محتوا در صفحه اصلی است.
سؤالی که دراینبین زیاد پرسیده میشود این است که آیا اندروید تیویهای قدیمی به گوگل تیوی آپدیت خواهند شد یا خیر؟
تقریبن تمام دستگاههای جدیدی که از نرمافزارهای گوگل استفاده میکنند با گوگل تیوی کار خواهند کرد، مانند تلویزیونهای براویا سونی و TCL اما به نظر نمیرسد دستگاههای قدیمی که از اندروید تیوی استفاده میکردند به پلتفرم جدید ارتقا پیدا کنند.
ابتدا بگذارید تعریف مشخصی از تلویزیون هوشمند بکنیم: هر تلویزیونی که با استفاده از اینترنت به فضای وب وصل شود و بتواند برنامههای آنلاین را اجرا کند.
درواقع تلویزیون هوشمند شبیه کامپیوتری است که در اتاق پذیرایی شما قرار دارد و مانیتوری بزرگتر و شفافتر دارد.
بسیاری از برندها و شرکتهای بزرگ تولید تلویزیون، سیستمعامل اختصاصی خودشان را برای اجرا در دستگاههایشان توسعه دادهاند. بهعنوانمثال سامسونگ با یک سیستمعامل به نام تایزن عرضه میشود درحالیکه ال جی دارای سیستمعامل خاص خود به نام WebOS است.
تیوی باکس یک اصطلاح کلی است که به همه گجتهایی که به تلویزیون وصل میشوند و قابلیت هوشمندی به آنها میدهند اطلاق میشود.
تیوی باکس میتواند با نسخه IOS کار کند یا با نسخه آمازون فایر یا اندروید تیوی یا هر سیستمعامل دیگری که برای این دستگاهها طراحی شده است. تیوی باکسهایی که با اندروید تیوی کار میکنند با عنوان اندروید باکس شناخته میشوند و تمرکز مقاله ما بیشتر روی این موارد است.
اندروید باکسها بیشترِ حجم بازارِ این گجتها را به خود اختصاص دادهاند و کاربران بیشتری دارند و گزینه در دسترسیتری نسبت به دیگر مدلها هستند.
شما میتوانید اندروید باکسهایی که با نسخه اصلی اندروید تیوی کار میکنند را در بازار پیدا کنید اما تعداد دستگاههایی که از نسخههای تغییریافته اندروید تیوی استفاده میکنند بیشتر است.
همان گونه که اسم و عنوان این دستگاهها فرق میکند، تجربه کار با آنها نیز متفاوت است. اندروید باکسهایی که از نسخه رسمی اندروید تیوی استفاده میکنند معمولن با اسم کودی باکس Kodi boxe شناخته میشوند.
همچنین برای آشنایی بیشتر با اندروید باکس به شما توصیه میکنیم مقاله اندروید باکس چیست؟ بررسی انواع اندروید باکسهای موجود در بازار را مطالعه نمایید.
مهمترین ویژگی و تفاوتی که اندروید تیوی رسمی با دیگر نسخههای آن دارد، تجربه کاربری بهمراتب راحتتری است که در اختیار کاربران میگذارد.
گوگل اندروید تیوی را برای استفاده در تلویزیونهای هوشمند بهینهسازی کرده است و این یک تمایز مهم و کارا در این سیستمعامل است.
برای اینکه بهتر با مفهوم بهینهسازی اندروید تیوی آشنا شوید باید به این نکته توجه کنید که نسخه موبایلی اندروید برای استفاده روی صفحههای قابللمس طراحی شده که کاربر میتواند هر نقطه از اسکرین را لمس کند و دستوری متفاوت به گجتش بدهد اما تلویزیونهایی که صفحه لمسی داشته باشند عمومیت ندارند و تعامل با تلویزیون معمولن با کنترل از راه دور است.
اندروید تیویها باید طوری بهینه شده باشند که با کلیک کردن روی دکمهها بتوان بهراحتی موارد مختلف را انتخاب کرد و در قسمتهای مختلف چرخید.
پس هنگام خرید اندروید باکس به این مورد دقت کنید: یا سراغ دستگاههایی که از اندروید تیوی رسمی استفاده میکنند بروید یا گجتهایی را پیدا کنید که نسخه بهینهشده اختصاصی برای خودشان داشته باشند.
کارکردن با سیستمعاملی که مناسب تلویزیون نیست و کوچک و بزرگ است یا دکمههای آن در جاهای بدی قرار گرفته یا ... بسیار سخت است و شما را اذیت خواهد کرد.
پاسخ به این سؤال یک بله بزرگ است به شرطی که اندروید باکس مناسب را انتخاب کنید. (همین که الان دارید این مقاله را میخوانید نشانه این است که دنبال بهترین اندروید باکس هستید!)
اندروید باکس تعادلی عالی بین ویژگیهای مهمی مانند قدرتمندی دستگاه، انعطافپذیری، کارایی و قیمت دارند. آنها با قیمتی بسیار پایینتر از یک اسمارت تیوی به شما خدمات و ویژگیهایی گسترده را ارائه میکنند که خیالتان را از بسیاری جهات آسوده میکند.
تماشای انواع محتواهای ویدئویی آنلاین، گوشکردن به موسیقی و پادکستهای مختلف، گردش در وب و خواندن اخبار و مقالات و در یککلام تمام کارهایی که یک گوشی هوشمند میکند؛ اینها قابلیتهایی است که اندروید باکسها به شما میدهند.
حالا که نگاهی دقیق و پر جزئیات به تفاوتهای اندروید باکس و اندروید تیوی و تیوی باکس انداختیم زمان آن رسیده که بهترین دستگاه را انتخاب کنیم. بهخاطر بسیاری از مشکلاتی که در زمینه تحریم تکنولوژی گریبان ما ایرانیها را گرفته است باید سراغ دستگاههایی برویم که در ایران کار میکنند و امکاناتی شبیه جدیدترین محصولات دنیا مانند گوگل تیوی به ما ارائه میکنند.
پادباکس با استفاده از تمام ظرفیتهای سختافزاری و نرمافزاری که در ایران وجود دارد توانسته است اندروید باکسی را به بازار ارائه کند که تقریبن تمام نیازهای سرگرمی کاربران را برطرف کند.
شما بهراحتی میتوانید با مراجعه به صفحه فروش اندروید باکس در دیجیکالا و انتخاب پادباکس، دستگاه ما را خریداری کنید و وارد دنیای رنگارنگ پادباکس شوید!
نتیجهگیری
اندروید تی وی توسط گوگل و برای استفاده در تلویزیونهای هوشمند طراحی و معرفی شد. پس از آن و با استفاده از اندروید تی وی، شرکتهای مختلف به سمت تولید اندروید باکس رفتند تا تلویزیونهای قدیمی را هم هوشمند کنند.
مووی باکس به دنبال آن پا به دنیا گذاشت. مووی باکس به هر ستاپ باکسی که با هر سیستم عاملی کار میکند میگویند. آمازون فایر یا اندروید یا IOS، فرقی ندارد، همه اینها مووی باکس هستند.